Софийската опера отново ще представи „Пръстенът на нибелунга“

Софийската опера отново ще представи „Пръстенът на нибелунга“

Прочутата тетралогия на немския композитор Рихард Вагнер "Пръстенът на нибелунга" отново ще бъде изпълнена в столицата от Софийската опера и балет.

Оперният театър на улица "Врабча" предлага на любителите на неговите постановки да се докоснат до една от четирите, а защо не и до всичките четири опери, които съставят тетралогията. "Пръстенът" ще бъде поставен на софийската сцена през май 2016 г., след като бе изпълняван и по-рано и събра положителни отзиви от ценители у нас и от света. 

След успеха на Вагнеровата тетралогия в София и гостуването на първия български оперен театър през 2015 г. в град Фюсен, Германия, отново на 21, 22, 25 и 27 май 2016 г. признателната публика в столицата, както и ревностните почитатели на Вагнер от чужбина, ще могат да се насладят на завладяващите спектакли на четирите опери в тетралогията, а именно: "Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете", съобщават от Софийската опера и балет.
 
За пореден път те ще се насладят на уникалния артистизъм на солистите на Софийската опера, както и на оркестъра й, с вълшебната благозвучност на купени специално вагнерови туби, валдхорни, тромбони, контрабаси и тимпани. Инструментите създават специфичната атмосфера и звукова образност на Вагнеровия талант и гений.

Диригент ще бъде Манфред Майерхофер. Режисьор - директорът на операта акад. Пламен Карталов. Художник: Николай Панайотов, а режисьор мултимедия - Вера Петрова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ