Борисов: Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец

Борисов: Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец

Борисов: Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец

Удължаваме извънредната епидемична обстановка с още един месец. Това обяви на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов и уточни, че това ще стане със заповед на министъра на здравеопазването.

На брифинга Борисов съобщи, че са одобрени социални мерки за 1 млрд. и 163 млн. и други 731 млн. лв. за икономически мерки, които ще бъдат отпуснати от националния бюджет. 

"Виждате, че това по никакъв начин не влияе на хората, единствено го продължаваме, за да може да се изпълняват тези мерки", добави премиерът.

"Отговорността ни задържа, предстоят изключително тежки месеци. Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и светът, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат, че политиката си е политика, но трябва да се мисли какво да се прави нататък: как ще се измъкнем от това. Има Зелена сделка, която идва, доста документи по върховенството на закона, които трябва да се приемат. Всичко е обвързано с новата финансова рамка", каза още Борисов.

Той отбеляза, че в момента България е втора в ЕС по най-нисък бюджетен дефицит.

"Това, което отчете ЕС миналата седмица, е 8,6 % спад на БВП на Европа като цяло. Има държави и сектори, които са с минус 20 %", отбеляза министър-председателят. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ