БСП ще продължи разговорите с "Има такъв народ" до постигане на споразумение

БСП ще продължи разговорите с Има такъв народ до постигане на споразумение

БСП ще продължи разговорите с "Има такъв народ" до постигане на споразумение

БСП дава мандат на ръководството на ПГ на "БСП за България" да продължат разговорите с ИТН до постигане на споразумение, гарантиращо изпълнението на уточнените дотук договорености. Това се казва в решение на Националния съвет на БСП относно проектокабинета на "Има такъв народ". 

При невъзможност да бъде избрано редовно правителство с мандата на ИТН и третият мандат бъде връчен на "БСП за България", служебният кабинет да бъде предложен за одобрение като редовен Министерски съвет с парламентарна подкрепа, гласи още решението. В него се посочва и че окончателното решение за подкрепа ще бъде взето от НС на БСП на подпис. 

Освен това, БСП оценява като успешно изпълнен даденият на предишния пленум мандат за преговори с ИТН. От левицата отбелязват и че съставът на Министерски съвет е отговорност на ИТН. Но пък приема представената от трибуната на Народното събрание декларация от ИТН като публичен ангажимент от тяхна страна, но я оценява като непълна с оглед постигнатите договорености в двустранните разговори. 

Националният съвет на БСП отчита и възникналите противоречия между част от т.нар. партии на промяната и липсата на яснота към днешна дата за необходимата подкрепа за правителство, излъчено от ИТН, както и за мнозинство, което да гарантира парламентарна подкрепа за изпълнение на приоритетите му. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ