ГЕРБ искат оставката на шефа на парламентарната комисия по енергетиката

ГЕРБ искат оставката на шефа на парламентарната комисия по енергетиката

ГЕРБ искат оставката на шефа на парламентарната комисия по енергетиката

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска оставката на председателя на енергийната комисия Радослав Рибарски. Причината е липсата на доклад по внесеното от опозицията проекторешение за държавна помощ заради скъпия ток на общини, болници, детски градини, училища и вероизповедания.

Предложението на ГЕРБ-СДС беше отхвърлено във вторник в ресорната комисия. От парламентарната група настояха все пак искането за компенсации да бъде разгледано в пленарната зала, но председателят на парламента Никола Минчев отказа. Депутатите на ГЕРБ-СДС заподозряха, че умишлено не е бил внесен докладът на комисията. Това породи спорове в зала, а темата се пренесе и в кулоарите на парламента, предава БТА. 

Зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ-СДС Росица Кирова обясни на брифинг, че заседанието на комисията е приключило в 12.00 ч. и е имало време да бъде изготвен доклад, за да може точката да влезе в дневния ред днес. 

От ГЕРБ-СДС отправиха критика, че парламентът гледа законопроекти, които не засягат проблемите на хората. Всички виждате колко е голямо разминаването в дневния ред на Народното събрание и на обществото, заяви Кирова.

Жечо Станков от ГЕРБ-СДС добави, че кризата с цената на електроенергията е основната тема за обществото. "В дневния ред виждаме законопроекти, които не са гласувани от сегашния Министерски съвет, а са подписани от министър-председател Стефан Янев", коментира той. И изрази мнение, че това въобще не отговаря на изискванията на парламента. Той призова да не се разделят общините по партиен принцип. По думите на депутата, всички кметове страдат от скъпия ток.  

"За тях това е пиар акция и имаше обвинения, че след като кметовете били повече от ГЕРБ и затова били там. Тези хора не разбират, че не наказват кметовете от ГЕРБ, а наказват обикновените граждани. Искаме оставката на комисията по енергетика, защото не може да се справи с това. Не може от 12:30 ч. до днес да не може да изготви един доклад", заяви Александър Ненков от ГЕРБ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ