ГЕРБ няма да бърза с нов кандидат за здравен министър

ГЕРБ няма да бърза с нов кандидат за здравен министър

ГЕРБ няма да бърза с нов кандидат за здравен министър

Все още няма конкретни варианти за нов здравен министър, на дневен ред в момента е проектобюджетът.  Това посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на журналистически въпроси в кулоарите на парламента за наследник на подалия в понеделник оставак министър на здравеопазването проф. Николай Петров.

"Не бързаме с новия здравен министър, по принцип, предложението за ново назначение е от компетентността на премиера", уточни Цветанов.

В момента се запознаваме повече от медийните публикации за възможните варианти, същевременно те биха могли да бъдат разглеждани като възможен вариант, обобщи той по въпроса за възможните кандидатури за поста.

Има достатъчно възможности и условия, подобни стойностни хора като Николай Петров понякога да бъдат "обстреляни доста сериозно", коментира още зам.-председателят на ГЕРБ. Бившият шеф на ВМА подаде оставката си като министър в първия възможен работен ден, след като през уикенда разследване на BTV показа данни от одитен доклад за обществени поръчки за 1,2 млн. лв., свързани със здравното заведение, които били спечелени от мъжа, с който живее дъщеря му, докато самият Петров е бил шеф на болницата, а дъщеря му - началник на кабинета на здравния министър във второто правителство на Бойко Борисов - Петър Москов. Самият доклад е качен на сайта на здравно министерство, а прокуратурата е отказала да образува наказателно производство с мотива, че няма законови нарушения.

Одитният доклад е възложен от служебния кабинет, който имаше стремежи "да овладее държавата, да се търсят повече компромати, отколкото да се правят политики.", поясни днес Цветанов.  "Доколкото чух - някой ми сподели кулоарно -  един бивш служебен вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването.", добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ