Нетаняху предложи на Борисов неделна видеоконференция с още 4-ма премиери

Нетаняху предложи на Борисов неделна видеоконференция с още 4-ма премиери

Нетаняху предложи на Борисов неделна видеоконференция с още 4-ма премиери

Израелският премиер предложи на Бойко Борисов да проведат видеоконференция в неделя, в която освен тях, да участват канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и други. Това става ясно от прессъобщение на правителствената информационна служба.  

Предложението за видеосрещата е дошло по време на телефонен разговор между българският министър-председателят Бойко Борисов и премиера на Израел Бенямин Нетаняху. В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19.

Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

„Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, заяви премиерът Борисов пред Нетаняху.

В хода на разговора Бойко Борисов изтъкна, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ