Правителството обсъжда цялостен пакет мерки срещу инфлацията и високите цени

Правителството обсъжда цялостен пакет мерки срещу инфлацията и високите цени

Правителството обсъжда цялостен пакет мерки срещу инфлацията и високите цени

Правителството ще обсъди цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени в страната. Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков. 

"Успяхме да задържим цените на тока за битовите потребители, без да бъдат покачени. Ние сме едно от малкото места в Европа, където това се случи. Даването на 4 млрд. лв. помощи за бизнеса също е безпрецедентно, като процент от брутния вътрешен продукт", посочи Кирил Петков. 

Той увери, че хакерската атака срещу "Български пощи" не е възпрепятствало изплащането на великденската добавка от 70 лв. за пенсионерите.

Петков обясни, че вчера е провел среща с търговците на горива. Пред него те са потвърдили, че в този момент не виждат покачване на цените на горивата. "Ще следим тези цени ежемесечно на подобни срещи, за да сме сигурни, че при падане на цените на световните пазари това се отразява и на колонките при крайните клиенти", каза Петков. 

"Очаквам от Министерството на финансите да ни даде предложения във връзка с ДДС-то на хляба, на плодовете и зеленчуците", каза още премиерът. 

Кирил Петков поздрави коалицията за постигнатото съгласие относно парите за пътища. Той изрази надеждата на днешното заседание на парламента да бъдат гласувани парите за пътните фирми, за да могат те да осъществяват ремонтите и поддръжката на пътищата. Сумата възлиза на над 650 млн. лв., припомни премиерът. "Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, но те едва ли те са се случили в последните 100 дни", посочи още Петков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ