Радев ще свика новия парламент в най-кратки срокове

Радев ще свика новия парламент в най-кратки срокове

Веднага след като Централната избирателна комисия обяви имената на новите депутати, президентът Румен Радев ще свика новото 47-мо Народно събрание, заяви самият той пред медии след като присъства на церемонията за полагане на клетва от двама нови конституционни съдии днес - Янаки Стоилов, който доскоро бе министър на правосъдието в служебни кабинет и Соня Янкулова.

Радев изрази надежда, че политическите сили ще надминат различията си и ще съставят правителство в името на бъдещето на страната. 

"Искам да поздравя всички сънародници, които излязоха и гласуваха вчера. Искам да поздравя и политическа партия "Продължаваме Промяната" за категоричния успех. В най-близко време - в момента, в който се обнародват имената на народните представители, ще свикаме Народното събрание, защото аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи правителство", заяви президентът. 

По думите му, битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила. "Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им цел, те не го крият и никога не са жалили ресурси особено, няма да ги пожалят и сега, тази седмица. Затова призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една достойна, модерна България, излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима", каза още Румен Радев. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

OpenAI очаква загуба от около 5 млрд. долара тази година
ЕС планира да гласува на 4 октомври митата за вносните електрически превозни средства от Китай
Най-лесният начин за повишаване на емоционалната интелигентност
Израелската армия обяви, че е убила няколко командири на "Хизбула" в Южен Ливан
Супермоделът Наоми Кембъл получи забрана да ръководи благотворителна организация, харчела парите за спа и цигари
АПИ: Може да се въведат винетки за Околовърстния път в София
Дания оглави класация за качество на живота
САЩ разследват покупката на около 200 радиостанции от милиардера Джордж Сорос