Кампанията по ваксинация у нас поверена на 47 мобилни екипа

Кампанията по ваксинация у нас поверена на 47 мобилни екипа

Кампанията по ваксинация у нас поверена на 47 мобилни екипа

Готов е алгоритъмът на т. нар. "пътна карта на имунизационния процес", която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация, които ще разполагат с всичко необходимо за процеса по ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, става ясно от съобщение на единния информационен портал за мерките срещу COVID-19.

София е готова за старта на ваксинацията, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов, шефът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов и ръководителя на Координационния съвет по ваксинирането проф. Красимир Гигов тя направи оглед на изградения пред РЗИ-София пункт за ваксинация.

"Тук ще се провежда имунизацията. Ваксината е доброволна и безплатна. Гражданите могат да се информират от електронните табла, има къде да седнат, докато чакат. Две линейки ще чакат до пункта за ваксиниране, за да може при възникване на спешна медицинска нужда да бъде обслужен пациентът. Организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво. Имаме готовност да разкрием още два такива пункта пред големи хранителни вериги", обясни здравният министър.

Пунктът ще работи от 6.30 до 20.30 часа и ще може да поставя ваксини средно на около 84 човека на ден, изчисли шефът на Столичното РЗИ д-р Пенчев. Самата ваксинация ще отнема около 20 минути на пациент. "До започване на ваксинацията ще имаме отговор и къде ще се вписва, че даден човек се е ваксинирал", обясни проф. Ангелов.

Предоставяме 8 подкрепящи екипа, които да са на разположение на РЗИ, за да им помагат, когато започнат ваксинациите,  отбеляза на свой ред Фандъкова и потвърди, че е готова да се ваксинира. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ