19 държави вече имат визи за Мондиал 2018

19 държави вече имат визи за Мондиал 2018

19 държави вече имат визи за Мондиал 2018

Българските национали завършиха участието си в квалификационна група А за Мондиал 2018 с 1:1 като гост срещу Люксембург в последния си мач.
Люксембург поведе още в 3-ата мин. с гол на Оливие Тил. През първата част българите играха слабо, а Люксембург пропусна да отбележи втори гол. Отговорът на България дойде в 68-ата мин. след удар на Ивайло Чочев.

След петото си равенство българският отбор завърши на 4-о място в групата си с актив от 13 т.

Франция победи Беларус с 2:1 и остана лидер с 23 т., което донесе на "петлите" директно класиране на Мондиал 2018.

В третия двубой Холандия спечели с 2:0 домакинството си срещу Швеция и шведите ще играят плейофи за място на световното първенство.

Снощи Аржентина си осигури мястото на Мондиала в мача с Еквадор, завършил 3:1. Домакините в Кито откриха с гол на Ромарио Ибара, но аржентинците отговориха с хуттрик на Меси.

Почти по същото време Бразилия надигра Чили с 3:0 с гол на Неймар и още два на Габриел Хесус. Уругвай отстрани Боливия с 4:2 чрез Едисон Кавани и Луиш Суарес. Венецуела загуби от Парагвай (0:1), Перу и Колумбия завършиха наравно (0:0).

В крайна сметка Бразилия, Уругвай, Аржентина и Колумбия заминават за Русия.

19 държави вече си осигуриха визи за Русия през 2018, която като домакин също получава правото да участва.

От Африка това са Нигерия, Египет, в Азия – Иран, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, в Северна и Централна Америка и Карибите – Мексико, Коста Рика, в Европа – Германия, Англия, Белгия, Испания, Полша, Исландия, Сърбия, Франция и Португалия.

Петият от зона Южна Америка – Перу, ще играе бараж с победителя от зона Океания - Нова Зеландия. Австралия надигра Сирия и ще излезе срещу четвъртия от зона Конкакаф.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ