Още 200 украински фирми преместиха бизнеса си в западната част на страната

Още 200 украински фирми преместиха бизнеса си в западната част на страната

Още 200 украински фирми преместиха бизнеса си в западната част на страната

Още 200 украински предприятия са се преместили в региона на Лвов, като част от Правителствената програма за миграция на бизнеса. От тях 144 вече работят, съобщи заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Кирило Тимошенко, цитиран от Ukrinform.

„Икономиката трябва да работи. Ние полагаме много усилия, за да осигурим максимална държавна подкрепа на украинския бизнес. Една от целите ни е преместването на бизнеса в Западна Украйна“, отбеляза Тимошенко.

По думите му повечето предприятия, преместени в Лвовска област, са от леката и хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и металообработването.

Заедно с началника на регионалната военна администрация на Лвов Тимошенко посети две преместени предприятия - MatroLuxe и Pozhmashyna.

Pozhmashyna е единственият украински производител на голямо специализирано противопожарно оборудване. Предприятието идва от Чернигов. Една трета от производствените мощности на компанията бяха евакуирани. Сега те планират да произвеждат селскостопанска техника и да сглобяват пожарни коли.

MatroLuxe е специализирана в производството на ортопедични матраци. Компанията се премести от град Днепър и очаква да създаде около 200 работни места.

Правителствената програма за преместване на бизнеса има за цел да подпомогне миграцията на производствени мощности от райони на активни бойни действия в Западна Украйна. Към септември около 500 предприятия вече са се преместили в региона на Закарпатия и 100 предприятия в района на Черновци.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ