Събота – ден за протести

Събота – ден за протести

Събота – ден за протести

Под знака на няколко протеста се очертава да протече днешния ден.

За 10.00 ч. е обявено началото на антиправителствен протест срещу кабинета „Орешарски”.

Той се организира от фейсбук групата „Окупирай НДК”. Участниците ще се съберат пред Националния дворец на културата, където в същия час ще започне заседание на Партията на европейските социалисти. За него пристигна председателят на Европейският парламент Мартин Шулц и лидерът на Групата на социалистите и демократните в ЕП Ханес Свобода. В заседанието ще участва и премиерът Пламен Орешарски, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Районът около НДК вече е под засилена полицейска охрана, поставени са и метални заграждения.

 Междувременно протестиращи срещу кабинета „Орешарски” предупредиха, че ще блокират в 10.00 часа прохода Шипка за около продължи 10-15 минути, съобщи БНР.

 За 12 ч. днес, със сборен пункт НДК е насрочено шествие на Българския национален съюз и Сдружението на българските футболни фенове срещу политиката на всички, управлявали досега партии. Те се обявиха против неолибералната политика за налагане на норми по вкуса на малцинствените групи у нас, както и срещу пропагандата на хомосексуализъм във всичките й форми. Организаторите посочват, че протестът ще бъде и политически, но не в полза на политическите партии.

 Традиционното вече вечерно антиправителствено шествие в София и страната остава с начален час 18.30. Снощният осми поред протест премина мирно и без произшествия.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ