Главният секретар на МВР: Няма пострадали при инцидента с кортежа на главния прокурор

Главният секретар на МВР: Няма пострадали при инцидента с кортежа на главния прокурор

Главният секретар на МВР: Няма пострадали при инцидента с кортежа на главния прокурор

Няма пострадали при инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал на пътя между София и Самоков. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Около 11:45 има инцидент с главния прокурор на пътя между град Самоков и село Ковачевци. При инцидента няма пострадали – нито главният прокурор нито съпровождащият го екип. Няма пострадали други граждани, участвали в движението“, каза Тодоров.

„Към момента по случая са вдигнат всички сили, необходими за провеждане на мероприятията за изясняване на случая. На място има представители на ГДНП, представители на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношения по случая, както и представителите на НСО и ДАНС. В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев ще проведе съвещание със службите на МВР. Там информацията ще бъде обобщена и съответно ще се предприемат действия“, добави той.

Той подчерта, че оттук нататък ще се изпълняват всички разпореждания на прокуратурата по случая, обясни Тодоров.

По неофициална информация на БНТ взривно устройство е избухнало пред една от колите от кортежа. Според източници на БНТ след избухването на взривното устройство на пътя има осколки.

По програма Гешев е трябвало да пътува Турция, но e променил плановете си и решил да посети среща на младшите прокурори. По бронирания автомобил на главния прокурор има щети. Проверява се дали е имало теч на информация за промяна на маршрута на главния прокурор, съобщава bTV.

От АПИ съобщиха, че движението по пътя София-Железница-Ковачевци-Белчински бани е временно ограничено.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ