Румъния и Украйна отварят нов граничен пункт на общата си граница

Румъния и Украйна отварят нов граничен пункт на общата си граница

Румъния и Украйна отварят нов граничен пункт на общата си граница

Румъния и Украйна отварят днес нов граничен пункт на общата си граница. Той се намира при селищата Викову де Сус от румънска страна и Красноилск – от украинска.

Решението за отваряне на пропускателния пункт бе одобрено от румънското правителство вчера, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. 

"Това е първият граничен пункт, отворен след руската военна агресия в Украйна, между Украйна и държава членка на Европейския съюз. Този граничен пункт ще обхваща както международния пешеходен и автомобилен пътнически трафик, така и товарния трафик, с постоянен график на работа, като по този начин ще се ускори и улесни преминаването на границата от хора и транспортни средства", каза говорителят на румънското правителство Дан Карбунару. 

Румънският премиер Николае Чука и украинският му колега Денис Шмигал ще участват в откриването на новия граничен пункт Викову де Сус - Красноилск.и митница на общата граница. След това е предвидена среща на румънския министър-председател с представители на местната публична администрация на окръг Сучава (Северна Румъния), в която ще участва председателят на окръжния съвет Георге Флутур. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ