Украйна планира масирана атака с дронове през зимата

Украйна планира масирана атака с дронове през зимата

Украйна планира масирана атака с дронове през зимата

Украйна планира да извърши масирана атака с дронове на руска територия тази зима. Това заяви бригаден генерал от въоръжените сили на Украйна Сергей Баранов, отговарящ за подразделенията, опериращи с дронове в интервю за вестник The Independent.

По думите му предстоящите въздушни удари ще бъдат насочени главно към Крим и граничните райони на Русия.

Суровите зимни условия възпрепятстват наземните атаки, обяснява Баранов промяната в стратегията.

Миналата зима имаше затишие в боевете в Украйна,тъй като снегът и ниските температури направиха голяма част от Донбас непроходима, припомня The Independent.

„Възнамеряваме да се възползваме от опита, който натрупахме през предходните години, и да използваме дронове, за да нанесем съкрушителен удар на руснаците, когато боевете станат по-статични. Уверени сме, че разполагаме с едни от най-добрите и опитни пилоти на безпилотни летателни апарати в света“, каза Баранов.

Според него Киев иска да надгради „значителните успехи“ от последните седмици, когато руски военни и военноморски съоръжения бяха атакувани от украински бойни дронове.

 Украйна активно атакува цели в Крим с дронове през последните месеци, защото Русия използва полуострова за снабдяване на сухопътните сили, отбелязва оше 

„Руснаците се опитаха да концентрират боеприпаси, оборудване и личен състав... Ние агресивно се борим с това“, казва Баранов и призовава съюзниците да продължат да снабдяват Киев с боеприпаси, тъй като според него Украйна може да „успее“, ако разполага с толкова боеприпаси, колкото Русия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ