Bank of America: Инвеститори ще вложат $1,5 трлн. във фондове на паричния пазар през 2023 г.

Bank of America: Инвеститори ще вложат $1,5 трлн.  във фондове на паричния пазар през 2023 г.

Bank of America: Инвеститори ще вложат $1,5 трлн. във фондове на паричния пазар през 2023 г.

Притокът на средства на инвеститорите във фондовете на паричния пазар от началото на 2023 г. възлиза на 1 трилион долара и може да достигне 1,5 трлн. долара  до края на годината, според проучване на Bank of America( BofA).

Анализаторите на  Bank of America отбелязват, че подобна тенденция отразява "един трилион долара съмнения" в перспективите на американската икономика и рисковите активи. Освен това инвеститорите са привлечени от високата доходност на паричния пазар.

"Притокът на средства на паричния пазар отразява огромното безпокойство по отношение на това дали САЩ ще имат "меко приземяване" или не, дали Федералният резерв е приключил с повишаването на лихвените проценти или не, дали бичият пазар е започнал или мечият пазар все още продължава", пише инвестиционният стратег на BofA Securities Майкъл Хартнет.

Само през март инвеститорите наляха 372 млрд. долара във фондовете на паричния пазар на фона на срива на американските банки. Оттогава насам темпът на приток на средства се забави, но август все пак беше най-добрият август за фондовете в САЩ, тъй като те привлякоха 130 млрд. долара.

"Доходността на фондовете на паричния пазар се повишава след краткосрочните лихвени проценти и достигна 15-годишен връх, което ги прави изключително привлекателни за инвеститорите", заяви Шели Антониевич, заместник-старши икономист в Investment Company Institute.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ