Dacia Dokker е ван на годината в България

Dacia Dokker е ван на годината в България

Dacia Dokker е ван на годината в България

Dacia Dokker е 5-местен ван, предназначен за лични или служебни нужди. Той предлага един от най-големите багажници и най-добрата модуларност в класа.

Dacia Dokker Van е малък лекотоварен автомобил. Най-добрата в класа многофункционалност ще се окаже изключително атрактивна за търговци и занаятчии.

Придържайки се към усъвършенстваните от Dacia ценности, двата нови модела предлагат богат списък от практични решения на цена без конкуренция, който отговаря на нуждите на клиентите.

Dacia Dokker допринесе за лидерската позиция на марката Dacia на българския автомобилен пазар през 2013. Освен това Dacia Dokker може да се похвали и с наградата „Ван и многофункционален автомобил на 2014 година“, присъдена на Dacia Dokker от Прес Авто Клуб  България.

ИЗЦЯЛО НОВ ДВИГАТЕЛ

Новост за българския пазар е чисто новият бензинов двигател 1.2 TCe 115, с който е оборудвана тестовата Dacia Dokker. 1.2 TCe 115 (Euro5) беше представен под капака на версиите на Renault Mégane и Renault Scénic от Колекция 2012 и е първият бензинов двигател на Renault Group, който комбинира директно впръскване и турбо пълнене, а малкото му тегло се дължи на алуминиев блок. Двигателят съчетава удоволствието от шофирането, намаления разход на гориво и ниските въглеродни емисии с динамика (115 к.с.), сравнима с тази на 1.6-литров двигател. Широкият диапазон на въртящия момент, започващ от 1500 об/мин и достигащ максимума си при 2000-4000 об/мин, осигурява бързо ускорение. Двигателят е с намален работен обем, управлява се от 5-степенна механична скоростна кутия и е с разход на гориво при комбиниран цикъл само от 6,2 л/100км, еквивалентни на 140г/км CO2 емисии (Dokker Van: 6.2 л/100км и 143 г/km CO2 емисии).

Ниският разход на гориво гарантира значително намалени разходи за експлоатация, а веригата, задвижваща разпределителните валове, не изисква поддръжка и също допринася за намаляването на разходите, което е предимство също и за бизнес клиентите.

АКСЕСОАРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО

Тъй като Dacia Dokker е насочена към клиенти с разнообразни нужди, желаещи както да транспортират обемисти товари, така и да осигурят комфорт на семействата си, Dacia предлага множество аксесоари, подходящи за пътувания извън града. Тестовият автомобил е оборудван със стелки за купето и корито за пода на багажника, което лесно се почиства след всеки пикник. Разделителната мрежа между пътническия и товарния отсег дава възможност за товарене на повече багаж, до тавана, без създаване на опасност за пътниците. Напречните релси и кутията за багаж ще осигурят допълнително място за вашите вещи. Калобраните ще предпазят боята от кал и надраскване от камъчета, дори да решите да излезете извън първокласния път.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ