Бизнесът с футболни трансфери спада в световен мащаб

Бизнесът с футболни трансфери спада в световен мащаб

Бизнесът с футболни трансфери спада в световен мащаб

Международните футболни трансферни и цени за купуване на играчи са отбелязали рязък спад в световен мащаб през последните шест месеца, твърдят от управата на ФИФА, предава BBC. Сделките за играчи са намалели с 9% през първите шест месеца на 2012 г., като общата им финансова стойност се е понижила с 34%.

Общите приходи от общо 4,973 трансфери по целия свят е 576 млрд. долара. Спадът може да се дължи на продължаващите глобалните икономически проблеми. Информацията бе разкрита от трансферната система на ФИФА - организация, която използва модерна електронна технология за повече прозрачност и законосъобразност при футболните трансфери

"Очакваме да видим какво ще се случи през юли и август, когато европейските трансферни прозорци са отворени, за да установим дали това е просто моментно явление или част от продължаващата тенденция", казва Изабел Солал, един от ръководителите на ФИФА TMS.

"Клубовете се опитват да балансират загубите, но нещата трябва да бъдат ясни до септември", казва г-жа Солал. Данните се отнасят за международни трансфери и не обхващат вътрешните между клубове в една и съща страна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ