Връчват наградите “Експортьор на годината”

Връчват наградите “Експортьор на годината”

Връчват наградите “Експортьор на годината”

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 16 декември за втора поредна година наградите “Експортьор на годината”. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото от сайта смятат, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са три: Най-големи приходи от експорт за 2013 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. и Завоюване на нови пазари през 2013 г.

Тази година за първи път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на микроелектрониката.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2013 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни, Производство на напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за втора поредна година е Министерството на икономиката и енергетиката.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 16 декември, вторник, от 19.00 часа, в Националния политехнически музей.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ