Германия си връща доверието в бизнеса

Германия си връща доверието в бизнеса

Бизнес доверието в Германия се е подобрило значително през август, особено за промишлеността и търговията. Това сочат данни от месечно изследване на Германския институт за икономически изследвания Ifo. Повечето от анкетираните мениджъри на компании определят август като благоприятен месец за техния бизнес, коментират експерти от института, базиран в Мюнхен.

Според данни на Ifo, показателят на бизнес доверието се е качил на 106,7 пункта в сравнение с 106,2 пункта през юли. Покачването се дължи най-вече на икономическото възстановяване на германската икономика през второто тримесечие, според данните, потвърдени от Федералната статистическа служба.

“В края на лятото германската икономика е стабилна“, заяви президентът на института Ханс-Вернер Зин. Въпреки положителните резултати през следващия месец септември индексът на доверието може да спадне и да се задържи между 105,6 и 105,2 пункта. Според прогнозите спадът ще бъде най-силно изразен в секторите на търговията на едро и строителната индустрия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ