Главният изпълнителен директор на Barclays също подаде оставка

Главният изпълнителен директор на Barclays също подаде оставка

Главният изпълнителен директор на Barclays Боб Даймънд е подал оставка, предава BBC. Този ход идва по-малко от седмица след като банката бе глобена с над 400 млн. долара, заради това, че се е опитвала да манипулира междубанковото кредитиране.

Председателят на борда Маркъс Агиус също подаде оставка вчера. "Аз съм дълбоко разочарован от впечатлението, което създават събитията от миналата седмица”, каза Даймънд. Той все пак ще се яви пред депутатите от държавния комитет, за да отговори на въпросите за аферата в сряда. "Очаквам с нетърпение да изпълня задължението си и да допринеса за проверките на Министерството на финансите”, каза още той.

Главният секретар на държавната хазна, Дани Александър заяви, че оставката на г-н Даймънд е "правилното решение". Премиерът Дейвид Камерън, който започна разследване на банковите стандарти определи манипулацията на лихвени проценти като скандал. 

"Боб Даймънд има огромен принос за Barclays през последните 16 години за това, че превърна Barclays от инвестиционна банка в една от водещите световни инвестиционни банки", каза Маркъс Агиус.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ