Над 150 прихващания в КТБ и 200 изискуеми кредита

Над 150 прихващания в КТБ и 200 изискуеми кредита

Над 200 кредита в Корпоративна търговска банка са обявени за изискуеми. Образувани са над 50 наказателни производства, над 35 срещу длъжници на банката, установени са над 150 прихващания, 20 производства срещу длъжници по закона за особените залози. Това разкри в парламента министърът на финасите Владислав Горанов

„Всички сделки, които увреждат масата на несъстоятелността, ще бъдат атакувани. Над 200 кредита са обявени за предсрочно изискуеми. Заведени са към този етап 8 дела за обявяване на относителна недействителност на прихващанията. Те са за над 4,6 млн. лева. Макар да нямаме прецедентно право, най-тежко и важно ще бъде първото решение по едно такова дело", обясни Горанов.

„Общественият интерес е сериозно накърнен. Въпросът за КТБ ще е актуален за всяка сесия на парламента. Всички сделки, които потенциално увреждат масата на несъстоятелността ще бъдат атакувани, част от тях вече са атакувани по закона за банковата несъстоятелност”, закани се Горанов.

„Готов съм да предоставя и последния отчет от синдиците, никой не разполага с детайлната информация за лицата вътре", каза още Горанов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ