14-годишно момче създаде бизнес за 30 млн. долара

14-годишно момче създаде бизнес за 30 млн. долара

14-годишно момче създаде бизнес за 30 млн. долара

14-годишният Тейлър Розентал от Опелика, Алабама, събра вниманието на американските бизнес медии, след като създаде бизнес концепция, която привлече 100 000 долара финансиране от  "ангели инвеститори".

Идеята за стартъп на момчето е да се създаде машина като тези за продажба на безалкохолни напитки на "Кока-Кола" и "Пепси", която да дава продукти за първа медицинска помощ за деца. 

Стартъп фирмата на Розентал се казва RecMed и е създадена през 2015 г. Тейлър вече е отказал оферта за изкупуването й от друга голяма компания за 30 млн. долара, съобщава CNN.

Момчето представи идеята си на събитието TechCrunch Disrupt тази седмица в Бруклин. "Казаха ми, че съм най-младият човек, който някога е бил приеман да участва", споделя той. "Почувствах се невероятно". 

RecMed стартира като проект на осмокласник, когато Розентал е бил един от 19-те ученици в класа на Young Entrepreneurs Academy. "Трябваше да измислим бизнес идея", разказва той. Тейлър е отличник и бейзболен играч в училищния си отбор. Как се сеща за идеята? "Всеки път като пътувах за бейзболните турнири в Алабама забелязвах, че децата се нараняват и родителите им не можеха да намерят превързочни материали. Исках да реша това", казва той. 

Първоначално идеята му била да създадее временен магазин при местата на организиране на турнирите, за да продава материали за първа медицинска помощ. Опитал, но бързо разбрал, че това не е най-добрият бизнес модел. "Установихме, че би струвало твърде много да плащаме на хора минималната заплата, за да седят по 6 часа по време на турнирите". Тогава машината се явила като добра идея. 

Розентал скицирал дизайна и се консултирал с родителите си - и двамата работят в медицинската индустрия в САЩ. През декември имал работещ прототип, който патентовал. Избрал за машината черно, червено и бяло - цветовете на училището му. 

При употреба, хората избират от две опции - или машината да им продаде готови комплекти за първа помощ за проблеми като срязване, ужилване от пчела, слънчево изгаряне, които струват от $5.99 до $15.95. Или да си купят индивидуални неща като бинт, гумени ръкавици, хидрокортизонни кърпични и марли на цени от $6 до $20.

Момчето се надява да започне да монтира машините тази есен. Те ще бъдат поставени на места с голям трафик на преминаване на деца, като увеселителни паркове, плажове и стадиони. Тейлър вече има поръчка от най-голямата верига за увеселителни паркове в света Six Flags за 100 машини. RecMed ще печели от продажбата на машините, като всяка машина струва по $5,500, както и от такси за ново оборудване когато материалите им свършат. Освен това, Тайлър казва че е склонен и да се поставя реклама върху машините. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ