Apple пуска iRadio

Apple пуска iRadio

Apple пуска iRadio

Технологичният гигант Apple ще представи на ежегодната си конференция за разработчици на софтуер в Сан Франциско iRadio. Това твърдят американски медии, очакващи събитието утре. 

iRadio ще бъде услуга от ново поколение, с функции, различни от тези на традиционното интернет радио в Щатите. Очаква се то да бъде продължение на iTunes, пише „Дейли Телеграф”. Ще бъде безплатна за потребителите услуга, която ще се издържа от реклама и ще излъчва музика според предпочитанията на човека, съставени на базата на музикалната му библиотека в iTunes. Освен това ще предложи по-голям контрол върху излъчваните заглавия и възможност за покупка на допълнителни песни с един клик.

Apple ще го представи, след като сключи сделка със Sony Music, чиято музика ще излъчва в услугата си. Sony Music е втората звукозаписна компания в света. Свързаната с нея Sony /АТВ е най-голямото на планетата музикално издателство.

Производителят на iPhone и iPad вече има договорка за предаване на музикалното съдържание и на Universal Music и Warner Bros Records.

iRadio ще се изправи пред конкуренцията на лидерите в тази услуга в САЩ досега Spotify и Pandora.

Технологията се разработва от миналата година. Преди месец Google пусна в Америка подобна услуга с излъчването на музика – “All Access”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ