HTC загуби патентната битка с Apple в САЩ

HTC загуби патентната битка с Apple в САЩ

HTC загуби патентната битка с Apple в САЩ

Тайванският производител на мобилни телефони HTC загуби ключов спор за патенти с Apple в САЩ, съобщи BBC. Международната търговска комисия (ITC) реши, че компанията е използвала без разрешение един патент, притежаван от американския технологичен гигант.

Продажбите на всички технологии на HTC, в които той е използван, ще бъдат забранени на американския пазар от 19 април 2012 г.

Apple в момента води няколко правни битки за използване на технологиите й в глобален план. Компанията твърдеше в съда, че HTC е нарушила не едно, а 10 нейни патентни права. Затова тайванският производител смята решението на търговската комисия за „победа”, твърди агенция „Ройтерс”. „Много сме доволни от решението и го уважаваме”, съобщиха от компанията в официален отговор.

Патентът, за който тя беше осъдена, е свързан с малко приложение на потребителския интерфейс в телефоните й, с което хората хващат записан в паметта информация, като телефонен номер, и правят нещо с нея – например обаждане. От HTC заявиха, че скоро изцяло ще премахнат тази функция от телефоните си.

HTC е четвъртият най-голям производител на смартфони в света. Телефоните й работят с операционната система на Google – Android.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ