Metro-Goldwyn-Mayer пред фалит

Metro-Goldwyn-Mayer пред фалит

Metro-Goldwyn-Mayer пред фалит

Филмовото студио Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) може да фалира в средата на септември. Задълженията на компанията достигнаха 4 млрд. долара.

От година насам мениджмънтът на студиото се опитва да се справи със сериозните задължения и натрупаните върху тях солидни лихви.

Разочарованите от неуспеха на тези опити никога не е било по-голямо от сега, коментира „Ройтерс”.

Реалната опасност от фалит обаче не влияе на самочувствието на управата на компанията. Наскоро мениджърите й отказаха да преотстъпят на кредиторите изключителните права за излъчването на култовата поредица „Джеймс Бонд”.

Студиото сключи шест споразумения за отлагане на изплащането на дългове. На няколко пъти то забави вноски по дългове към банките и така нивата му на задлъжнялост се покачиха.

MGM нееднократно призова кредиторите да отсрочат обезщетението на кредита му от 250 млн. долара и изплащането на 200 млн. долара за лихви.

Ако ръководството не намери решение да се справи с погасяването на огромния дълг, студиото може да фалира до 15 септември 2010 г., когато се очаква, че кредиторите ще са предприели мерки.

Бизнесът на MGM започва през 1924 г. и достигна своя разцвет в златните години на Холивуд, когато се излъчва легендарни филми като „Отнесени от вихъра”, „Роки” и „Розовата пантера”. Студиото притежава права за излъчване на около 4000 заглавия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ