Microsoft уволни мениджър заради съобщение в Twitter

Microsoft уволни мениджър заради съобщение в Twitter

Мениджър, работещ в Microsoft над мобилната операционна система Windows Phone, бе уволен след публикация в микроблога Twitter за новия смартфон Nokia. Причината за крайната дисциплинарна мярка е нарушаване на общоприетите в корпорацията правила за работа с медиите, съобщава The Register.

Джо Марини публикувал  съобщение за новия смартфон Nokia, работещ под Windows Phone. "Току-що имах възможност да пробвам най-приятният смартфон Nokia от всички, които съм виждал. Скоро и вие ще можете” - написал той в микроблога.

Марини посочил като предимства на технологичната новост отличната камера и „отзивчивият” интерфейс. Отбелязал също така, че би било добре екранът на модела да е по-голям и че като цяло, поставя на устройството оценка 8 по десетобалната система.

Представител на Microsoft заяви, че няма право да коментира причините за напускането на един или друг служител, но потвърди факта за уволнението на Марини. Корпорацията е известна със строгите си правила, регулиращи презентирането на новини пред журналисти и недопускащи изтичането на предварителна информация.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ