Nokia представи кандидат за титлата "супертелефон"

Nokia представи кандидат за титлата супертелефон

Nokia представи кандидат за титлата "супертелефон"

Смартфон на Nokia с 41 мегапиксела камера е едно от технологичните устройства,  впечатлили публиката в началото на започналия Mobile World Congress в Барселона. Това е невиждана досега резолюция при мобилно устройство. Тя ще зададе нови стандарти в индустрията с производство на мобилни технологии, твърдят от компанията.

Моделът 808 PureView предлага усъвършенствани настройки при хващането на светлината и усложнена компресия на изображението, която помага на потребителите да споделят снимки, пише BBC. В PureView компанията използва нова сателитна технология, за да подобри качеството на изображенията. Обективът е Carl Zeiss. С него могат да се правят снимки с максимална резолюция от 7728х5354 пиксела при формат 16:9. Операционната му система е Symbian Belle. Смята се, че тя може да обхване по-широк дял от пазара и да получи повече признание.

От финландската компания полагат усилия с нови разработки да си върнат изгубения глобален пазарен дял, зает от конкуренцията на Apple и Google. Някои специалисти критикуваха решението й да използва собствената си операционна система в мобилните устройства Symbian, вместо да заложи на вече утвърдени ОС.

Все пак повечето наблюдатели коментират, че устройството 808 PureView може да се окаже първия смартфон, който наистина заслужава титлата „супертелефон”. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ