Tesla създаде домашен производител на ток

Tesla създаде домашен производител на ток

Tesla създаде домашен производител на ток

Американска автомобилна компания Tesla Motors Inc., станала известна с производството си на електромобили, представи революционна технология - презареждащ се литиево-йонен акумулатор за дома. Той черпи слънчева енергия през фотоволтаични пана, поставени на покрива на дома или офиса и това е достатъчно да произвежда и поддържа денонощната консумация на електроенергия в съответната сграда, пише The Wall Street Journal.

Изобретението, наречено Powerwall се монтира на стена. Височината му е 1,3 метра, дължината 86 сантиметра, широко е 18 сантиметра. В батерията, домашен производител на ток е вграден и компютър.

Ще се предлага в два варианта: 7 и 10-киловатчаса. Цената на по-малкия модел е 3000 долара, а продажбите ще започнат през лятото, става ясно от съобщение на сайта на Tesla.

Генeралният директор и председател на съвета на директорите на компанията Елън Мъск, който е и основател на компаниите SpaceX и PayPal, сподели, че целта на разработката е тотално да промени световната инфраструктура на електропотребление. Според замисъла, Powerwall ще стимулира пълния отказ от използване на горива като енергийни източници.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ