Автобус вози пътници километри наред със спукана гума

Автобус вози пътници километри наред със спукана гума

Автобус вози пътници километри наред със спукана гума

Скандален случай, в който шофьор на автобус за пътнически превози е пренебрегнал елементарни правила за безопасностq бе огласен от БНР днес.

Повече от час автобусът на велинградската фирма "Беев", пътуващ по маршрута София-Велинград, е карал със спукана гума, въпреки сигналите и предупрежденията на пътниците в него.

За да предотвратят тежък инцидент, те подали два сигнала на тел. 112. Алармирана е била и полицията в Пазарджик, но първоначално не е имало реакция с обяснението, че нямало свободни патрули, които да спрат автобуса.

Чак към края на маршрута, в началото на Велинград, опасният автобус най-сетне е бил спрян от пътни полицаи.

Шофьорът обяснил, че нямал резервна гума и сам взел решение да продължи със спуканата.

Междувременно, половината от пасажерите слезли по свое желание преждевременно от страх да не станат жертва на произшествие.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че е започнала щателна полицейска проверка по случая. Пред контролните органи шофьорът твърдял, че е спукал гума малко преди Велинград, но пътниците масово свидетелствали, че това е станало още след излизане от София, край Вакарел.

"Подобно поведение на пътя е недопустимо", коментираха от автомобилната администрация, която също е запозната с инцидента. Резултатите от проверката ще станат известни днес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ