Борисов: Поемаме нещата в свои ръце, правим протест в Пловдив

Борисов: Поемаме нещата в свои ръце, правим протест в Пловдив

ГЕРБ поема курс към организирани протести срещу сегашното управление като още тази събота свиква митинг протест  в Пловдив, на който ще бъде поискана оставката на правителството. Това обяви бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес. Решението идва лично от него – Борисов уточни, че сам е дал указания за  предстоящия протест.

Насроченият начален час е 12.00 ч., а мястото е Пловдив, тъй като там е насрочена сбирка на всички кметове,  а и „в София вече, така или иначе има достатъчно протести”, обясни Борисов. Той мотивира промяната в курса с това, че „хиляди хора искат ГЕРБ да оглави протестите и да се намеси в тях. Ние до този момент не сме го правили. Сега ще покажем, когато иска ГЕРБ да прави протест за оставка - как се прави.”, отбеляза Борисов.

„Всичко останало, което говорят тук в парламента, са триковете на ДС. Те могат на бялото да кажат черно, те съдят по себе си. Това, което направиха февруари месец срещу нас - този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да го направим вчера. Това е абсолютна лъжа. По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите или протестиращите, абсолютно тяхна воля си е", коментира още лидерът на ГЕРБ по повод протестите пред парламента от вчера, които продължават и днес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ