Бунт в БНТ в края на мандата на Пръмова

Бунт в БНТ в края на мандата на Пръмова

Бунт в БНТ в края на мандата на Пръмова

Общото събрание на пълномощниците в БНТ неочаквано разбуни духовете днес на среща в СЕМ със скандални обвинения срещу все още генералният директор Уляна Пръмова. По време на дискусията, организирана от СЕМ по повод конкурса за избор на нов генерален директор на националната телевизия беше изчетена декларация, в която се казва, че "цялата задълбочаваща се криза в телевизията се дължи на управлението на генералния директор Уляна Пръмова, на настоящия Управителен съвет и на финансовия директор Димитър Чапанов."

Предаването "В неделя с...", продуцирано и водено от някогашния говорител Димитър Цонев, който беше и пресдиректор на правителството на Симеон Сакскобургготски, пък бе обвинено, че "източва и обезкървява" Българската национална телевизия. Документът бе прочетен от председателя на дружеството на СБЖ в телевизията Венка Ризова.

Тя призова отговорните институции да сформират "кризисен щаб за спасяване на БНТ", в който да бъдат включени икономисти, мениджъри и финансисти от Министерството на културата и Министерството на финансите, представители на канцеларията на президента, както и специалисти от БНТ, "които не са участвали в източването й".

В отговор Пръмова, чиито втори мандат изтича, припомни, че е пратила писмо до Сметната палата с искане да се направи извънреден одит на финансовото управление на БНТ за времето, докато тя е оглавявала телевизията. Сега става ясно защо го е направила. Пред СЕМ, Пръмова декларира още, че БНТ има задължения само към Vivacom.

До 1 юли СЕМ приема документи от кандидатите в конкурса за нов директор на БНТ за следващите три години. Изборът ще бъде на 15 юли, но още отсега като че ли е предрешен, защото всички участници в днешната дискусия се обединиха около мнението, че Вяра Анкова е без конкуренция за поста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ