Гаранцията на Христо Бисеров остава непроменена

Гаранцията на Христо Бисеров остава непроменена

Гаранцията на Христо Бисеров остава непроменена

Паричната гаранция на Христо Бисеров няма да бъде намалена. Софийският градски съд потвърди, че тя остава 25 000 лева, съобщиха от пресцентъра на съда. СГС реши, че от събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. 

Взетата мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка. Съдът намира, че видът й е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията. От друга страна, той позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната. 
За да изиграе възпиращо въздействие по отношение на обвиняемия, паричната гаранция следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен. От друга страна, този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена.

Съдът е намерил, че размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров. Така определената мярка по вид и размер ще обезпечи изпълнението на целите на мярката за неотклонение, пише още в определението на съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ