ГЕРБ ще иска касиране на изборите

ГЕРБ ще иска касиране на изборите

ГЕРБ ще иска касиране на изборите

ГЕРБ ще внесе жалба в Конституционния съд, с която ще поиска касиране на провелите се в неделя предсрочни парламентарни избори. Това съобщи на започналата преди малко пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов. "Мотивът за жалбата е грубото нарушаване на мълчанието в Деня за размисъл", обясни той.

Надявам се Конституционният съд да се произнесе бързо по жалбата, защото чувам искания в такива посоки и от други партии. Ако президентът свика Народното събрание междувременно, ние ще се явим и ще спазим закона за конструиране на парламента. В случай, че Конституционният съд не се произнесе до връчването на мандати, ние ще предложим експертно правителство на малцинството, след което Цветан Цветанов ще си свали имунитета (б.р. по искане на Главния прокурор, който заяви намерение да поиска имунитета на бившия вътрешен министър след сформирането на новия парламент.), каза още Борисов.

Несериозно е да се говори за съставяне на програмно правителство, тъй като би било невъзможно да работи при това съотношение на силите в момента. А и трите останали партии, които влизат в 42-о Народно събрание нямат общи позиции по важните въпроси за страната, заяви още Борисов.

Господ ми е свидетел, че нямаме нищо общо с бюлетините в Костинброд, закле се публично Борисов.

До последно не знаех коя е печатницата, отпечатала бюлетините и не съм имал нищо общо с процедурите по подготовката на изборите, декларира и Цветанов. На пресконференцията присъстват още бившите министри и бъдещи депутати Ивайло Московски, Делян Добрев и Томислав Дончев.

Очаквайте още подробности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ