Голям столичен квартал остава без вода утре

Голям столичен квартал остава без вода утре

Голям столичен квартал остава без вода утре

Голям столичен квартал ще остане без вода утре, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с подмяна на спирателен кран и реконструкция на уличен водопровод в ж.к. „Дружба”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в : Ж.к. „Дружба” 2.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на кръстовището на ул. „Ханс Кристиян Андерсен” и бул. „Проф. Цветан Лазаров” и пред бл.211 на ул. „Обиколна”.

Междувременно стана ясно, че на тринадесетия Световен ден на географските информационни системи (ГИС) „Софийска вода” е наградена за „Иновативна корпоративна ГИС за интегрирано управление на ВиК инфраструктура” в конкурса "ИТ проект на годината" - 2011 и едноименната рубрика във вестник Computerworld.

Проектът, с който „Софийска вода” спечели високото отличие, е за оптимизиране на работата със софтуер за управление на геопространствени данни. Новата система въвежда иновативни ГИС технологии и добри инженерни практики, предоставяйки бърз и лесен електронен достъп до всички технически и експлоатационни данни за физическите активи, поддържани от „Софийска вода” – цялата водоснабдителна и канализационна мрежа и всички съоръжения по тях (резервоари, помпени и хлораторни станции, редуктори за налягане, хидранти, преливници, шахти и др.). Компанията използва ГИС в много области на своята дейност. Системата предоставя актуална и точна информация на отделните звена на „Софийска вода”, като по този начин намалява времето за реакция в аварийни ситуации, съкращава сроковете за присъединяване на нови клиенти към ВиК системата и за предоставяне на технически услуги за гражданите и бизнеса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ