Иде студ, температурите падат от утре

Иде студ, температурите падат от утре

През следващите няколко дни в страната ще нахлуе студен циклон, който ще понижи температурите с 5-6 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре времето ще бъде ветровито, с умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър. Минимални температури ще бъдат предимно между минус 5 и 0°. В София минимална температура ще е около минус 3°, максимална - около 1°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна, а по билата ще е мъгливо. Ще превали слаб сняг. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Ще застудее. Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

По Черноморието ще духа предимно умерен, по северното крайбрежие временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна в часовете преди обяд, но с тенденция от север бързо да намалее. Максималните температури ще са в границите 5-7°, а вълнението на морето - около 1-2 бала.

В неделя ще е студено, с минимални температури между минус 8 и минус 3°, максимални между минус 1 и 4°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. След временното намаление на облачността, през деня отново тя ще се увеличи и в отделни райони ще превали съвсем слаб сняг.

В понеделник ще е предимно облачно и с още градус-два по-студено. Вятърът ще е слаб, от северозапад. В Западна и Централна България ще превали слаб сняг.

Във вторник ще има и временно разкъсване и намаление на облачността, но и температурите ще паднат още. Минималните ще бъдат между минус 13 и минус 8°, максимални между минус 4 и 1°. В сряда, четвъртък и петък отново ще има доста облаци, може да превали съвсем слаб сняг.

Макар, че сутрешните температури ще се повишат, дневните в повечето райони от страната ще останат под нулата, малко по-високи ще са в петък.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ