Избрани са първите 14 учители по програмата „Заедно в час”

Избрани са първите 14 учители по програмата „Заедно в час”

Избрани са първите 14 учители по програмата „Заедно в час”

14 млади специалисти са първите, избрани да работят по специалната образователна програма „Заедно час”. Те са одобрени при строга селекция от общо 170 кандидати, подали документи.

До 15 април тече втори кръг на подбор, за който се очакват документи на още 250 кандидати, съобщиха от програмата. Крайната цел е наесен, през новата учебна година 35 учителя на ” Заедно в час” да влязат в класните стаи, където учениците се нуждаят най-много от тях.

Програмата е част от международна мрежа, поставила си за цел да осигури висококачествено образование на деца от райони със социални и икономически затруднения. Над 30 училища от такива региони са подали заявка до „Заедно в час” за преподаватели на 50 потенциални позиции.

Най-голямо се оказва търсенето за учители по английски, математика и български език, отчитат от програмата. Екипът, който я реализираq подбира по специални критерии талантливи и амбициозни млади кадри, които имат качества и мотивация, за да станат успешни учители и лидери. Те преминават специално обучение, чрез което изграждат допълнителни умения да мотивират бъдещите си ученици да постигат високи резултати.

След интензивната предварителна подготовка учителите на Заедно в час работят в класната стая за период от две години. През това време съсредоточават усилията си върху постигане на високи резултати със своите ученици, като прилагат индивидуален подход и интерактивни методи на обучение. Учителите работят за развиване на талантите, за преодоляване на пропуски в обучението и за мотивиране на учениците си да учат и да се справят успешно в училище.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ