И депутати висят в задръстванията, за едни има тапа, за други - не

 И депутати висят в задръстванията, за едни има тапа, за други - не

Тежките задръствания по двете основни магистрали на страната "Тракия" и "Хемус" на излизане от София днес бързо влязоха в политическата риторика и станаха повод за задочни разпри между опозиция и управляващи.

Оказа се, че депутати от двете страни на барикадата също са се озовали в тапите днес. Странното е, че има коренно разминаване в гледните им точки и преживявания. "Пътувам 3 км за час и половина по автомагистрала „Тракия” в посока Пловдив", заяви за Агенция „Фокус” депутатът от БСП  Мая Манолова. „Вече се намирам на четвъртия км. Хората са изнервени, има много автомобили и голямо задръстване.”, коментира Манолова. Според нея, задръстванията се дължат на тотална липса на организация на движението и на намеса, от която и да било институция. „Автомобилите се придвижват с 3 км/ч, 4 км за час и половина. Досега нямаше регулация на движението от полицейски служители, колите вече започват да прегряват”, уточни Манолова и компетентно отбеляза, че допустимият толеранс за изчакване е 40/ 50 минути. „Нито шефът на агенцията, нито шефът на КАТ са си на мястото. Не знам къде са г-жа Бъчварова и г-жа Павлова , но тук има десетки хиляди хора. На място вече има полицаи, но досега ги нямаше. Наистина е безобразие, защото тук е половин София”, казва още депутатът от БСП.

На коренно противоположното мнение обаче е депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. "Агенция „Пътна инфраструктура”, Министерство на регионалното развитие и благоустройство и „КАТ Пътна полиция” са си свършили перфектно работата по автомагистрала „Тракия”, защото участъците са отцепени и всичко е както трябва", заявява Караянчева за "Фокус". „Движението беше регулирано от полицейски служители. Пътят е отворен за движение в две посоки. На връщане към София пътят също ще бъде отворен за колите. „Ремонтите вървят, но тъй като днес е почивен ден и хората масово напускат столицата, по тази причина се получават и задръствания. В никакъв случай обаче няма изнервена обстановка”, свидетелства убедено депутатката от ГЕРБ. Следва процедурна реплика към Мая Манолова. „Политическото говорене на г-жа Мая Манолова в този случай е безрезултатно. Опитва се да си направи евтин пиар, но няма отговор на въпроса защо нейното правителство за година и половина проспа всичко това. Мостове започнаха да падат и нямаше нито километър направени магистрали и пътища”, атакува на свой ред Караянчева.

Не е ясно по кое време са пътували две от остриетата съответно на БСП и ГЕРБ, но е факт, че тежките задръствания на излизане от София започнаха още преди обед и очевидно продължават, тъй като по някое време, някои отговорни структури се задействаха и бяха предприети малко допълнителни мерки.
Допълнителни полицейски екипи от СДВР и областни дирекции на МВР са били изпратени по обед за подпомагане на движението по магистралите „Тракия“ и „Хемус“. Трафикът е интензивен и затруднен в някои от участъците с ремонтни дейности на двете магистрали, съобщават от пресцентъра на МВР.
А пък Агенция „Пътна инфраструктура“ се сети да издаде заповед след 12.30 часа да започне спирането на тежкотоварни автомобили над 12 тона в района на пътен възел Жерково на автомагистрала „Хемус“ и в участъка 0-5 км на автомагистрала „Тракия“. Поетапно временно се спира и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на пътя от ГКПП-Калотина към столицата в района на град Сливница. Забраната важи до отпадане на необходимостта, гласи заповедта.
Пак по нареждане на АПИ потокът от автомобили на изход София в посока автомагистрала Тракия се отклонява временно по пътя за село Нови хан и Вакарел, откъдето се включва на магистралата. Интензивно е също движението на автомагистрала "Струма" в района от село Диканя до град Дупница, както и в участъци от ГКПП Дунав мост при Русе в посока град Варна и в посока град Бяла.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ