Мъж от Разград получи сметка за ток от 3,5 хил. лв. за четири крушки

Мъж от Разград получи сметка за ток от 3,5 хил. лв. за четири крушки

Мъж получи сметка за ток от 3,5 хил. лв. заради неправилно свързан електромер. 38-годишният Веселин Спасов отказва да я плати, тъй като електромерът е извън имота му и е подвързан от електротехниците преди 4 години. На всичко отгоре с електромера за трифазен ток Веселин захранва само една гаражна врата и няколко лампи, предаде bTV.

В къщата му има 2 електромера - за монофазен и трифазен ток. Вторият е помощен за дома, захранва само гаражната врата и четири лампи в градината. Месечната му сметка е около 5 лв. Точно той обаче се оказва "неправилно подвързан" според двама специалисти от електроснабдителното дружество, посетили дома през април. Спасов твърди, че е направен оглед през 2007 г. от техни специалисти, с техни пломби.

Експертите казали на разградчанина, че ще получи изравнителна сметка, която се определя по Общите правила от договора с дружеството.

Така преди дни в пощата си Спасов получил сметка със „скромната” сума от 3,5 хил. лв.

Спасов вече е завел дело в Районния съд в Разград срещу монополиста Е.ОН. Предстои неговото насрочване. Ищецът настоява санкцията му да бъде изцяло отменена. „Това не е мое и не мога да нося вина, ако твърди, че аз съм направил нещо, това е друг разговор. Ако имам вина то е, че не съм охранявал кутията от техните служители. Аз съм готов да помогна тука може някой метален шкаф, каса да изработя да бъде по-добре защитено с единствена та цел да няма неправилни свързвания повече”, каза Спасов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ