Нова структура ще бори престъпността у нас

Нова структура ще бори престъпността у нас

Нова структура ще бори престъпността у нас

Нова структура ще бори престъпността у нас. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че има идея за създаването на Национален съвет, който да функционира като свързващо звено между съответните ведомства, местната власт и неправителствения сектор.  

Новата структура ще отговаря за реализирането на националната политика по въпросите на превенцията на престъпността и ще организира изготвянето на проучвания и периодични доклади във връзка с равнището и тенденциите на престъпността в страната, съобщи bTV.

Ще се правят препоръки към компетентните органи за въвеждането на мерки за превенция на престъпността, както и промени в действащата национална стратегия.

Председател на съвета ще бъде самият Цветанов, а негови членове ще бъдат главният секретар на МВР, директорите на "Националната полиция", на Института по криминалистика и криминология, ректорът на Академията на МВР, зам.-министри на правосъдието, на труда и социалната политика, на образованието, на културата и на спорта.

В съвета ще влизат още ръководителите на Агенцията за закрила на детето, Националния център по наркомании, Националната комисия за борба с трафика на хора, Агенцията за социално подпомагане и на Националното сдружение на общините.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ