България

Политика

|

Общество

|

Проектът АЕЦ "Белене" по-скъп от цялото метро

Проектът АЕЦ "Белене" по-скъп от цялото метро

Премиерът Бойко Борисов направи сравнение между проекта АЕЦ „Белене“ и софийското метро. Оказа се, че за подземната железница са изразходени по-малко пари, отколкото за атомната централа, съобщи БНР.

Борисов ще настоява спестените средства от европейски пари за изграждането на метрото да бъдат вложени в ново строителство. Има план първият лъч да продължи от Интер Експо Център до летище София, а втория да бъде удължен с още една станция след булевард ”Джеймс Баучер”.

Днес премиерът, заедно със софийския кмет Йорданка Фандъкова, посетиха обновения булевард "Черни връх".

„Понеже така за информация е хубаво да се сравни, аз обичам да сравнявам нещата, цялото метро, което виждате какво прекрасно съоръжение е, с подземните паркинги, с цялата направа на булевардите отгоре, защото след няколко дена и "Мария Луиза" ще стане готова, струва около милиард. С една дума по-евтино от това, което е до момента, е изхарчено за АЕЦ "Белене". Да знаете данъкоплатците какво струва "Белене" към момента - то е по-скъпо от това, което е столичното метро с всичките булеварди и подземни паркинги над него. Така че да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое не“, заяви Борисов.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ