Скоро: Подаваме съдебни искове по интернет

Скоро: Подаваме съдебни искове по интернет

Скоро: Подаваме съдебни искове по интернет

В близките години гражданите ще могат да предявяват съдебни искове по интернет. Това ще стане възможно чрез нов софтуер, чието пилотно изграждане е започнало в някои съдилища. Това заяви зам.-председателят на Върховния касационен съд Марио Бобатинов на кръгла маса на тема „Съдебната власт и предизвикателствата на публичността в мрежовото общество”, организирана от „Джордж Маршал – България” и Институтът за модерна политика.

Бобатинов обясни, че е създадена и търсачка по ключови думи, с която юристите да могат по-добре да се ориентират в системата и да се види практиката на Върховния съд. „Ние влагаме много усилия, за да усъвършенстваме тази система", обясни той.

„В последните две години ние много засилихме тълкувателната дейност. Издадохме и приехме много тълкувателни решения по възлови проблеми. Известно е, че тези решения са задължителни за съдилищата. Относно връзката ни с гражданското общество и мрежовото общество – във ВКС тази година създадохме пресофис, където журналистите могат да се запознават с нашите решения”, допълни Бобатинов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ