Студент и ученик убиха с чук 22-годишен в Севлиево

Студент и ученик убиха с чук 22-годишен в Севлиево

Студент и ученик убиха с чук 22-годишен в Севлиево

Студент и ученик са убили по особено жесток начин 22-годишен мъж от Севлиево. Това съобщи за „Фокус” директорът на Областната дирекция на МВР-Габрово комисар Денислав Донков.

На 14 октомври в Областната дирекция на МВР-Габрово е постъпила молба от жител на град Севлиево, че от 28 септември е в неизвестност братовчед му Павел Христов на 22 години от същия град. По данни на мъжа изчезналият не е имал никакво намерение да пътува, няма документи в себе си, а телефонът му оттогава е изключен. Самото му изчезване било много притеснително, тъй като се касае за млад мъж, който няма здравословни проблеми.

По този повод полицейските служители започнали провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на местонахождението на изчезналия мъж. Формиран е екип от криминалисти и с участието на психолог в рамките на тези два месеца от изчезването са проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и беседи с познати на издирваното лице, близки, роднини.

В резултат на цялата проверка и изясняване на обстоятелствата около изчезването се установява, че се касае за извършено по особено жесток начин убийство, уточни комисар Донков. Убийството е извършено от двама младежи от Севлиево. Единият е 20-годишният Петър Петров. Той е студент втори курс по психология във Великотърновския университет. Вторият участник е престъплението е непълнолетен - 17-годишният Ник Георгиев - ученик в 11 клас.

На 28 септември, когато за последно е видян 22-годишният мъж, двамата извършители примамили жертвата си в гориста местност в района на село Боазът, община Севлиево. Там му нанесли удари с чук и го умъртвили. След това се опитали да го залеят и запалят с бензин, но не успели. Оставили трупа в гората и се оттеглили като по пътя изхвърлили чука. Впоследствие същата нощ единият от извършителите – Петър се прибрал вкъщи и казал на баща си какво точно се е случило. Бащата отишъл на мястото, за да се увери, че синът му говори истината. Намерил трупа и го преместил в близкото дере, където го затрупал с шума.

Двамата извършители са задържани за срок от 72 часа. Предстои да им бъде поискана мярка „задържане под стража”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ