Ученичка падна от третия етаж в училище, борят се за живота й

Ученичка падна от третия етаж в училище, борят се за живота й

Ученичка падна от третия етаж в училище, борят се за живота й

Деветокласничка е с опасност за живота след падане от третия етаж на ломско училище, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Монтана.

По първоначална информация при опит да вземе ученическа чанта, закачила се на декоративен орнамент от външната страна на стената от третия етаж на сградата на училище в Лом, е паднала ученичка от 9 клас - Н.Б. на 15 години от града.

Пострадалата незабавно е откарана от екип на Спешна медицинска помощ в МБАЛ - Лом, където при първоначален преглед е установено, че е получила множество фрактури на долните крайници и на едната ръка, с данни за вътрешни наранявания. Момичето е настанено в ОАРИЛ на МБАЛ Лом, с опасност за живота. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.

От болницата заявихаа, че момичето е в критично състояние. Момичето е с полиорганна травма, счупване на двете подбедрици, счупване на горен крайник, счупване на два прешлена, счупване на таз, субтурален хематом, счупване на лицеви кости. „Борим се за живота ѝ, поддържаме нормални жизнените функции – дишане и кръвно налагане, преливаме кръв и кръвни заместители. Правим всичко, което трябва да се направи. Дано всичко да се развие в нейна полза, защото е жалко такъв нелеп инцидент да се случи на толкова млад човек”, каза д-р Георги Савков, управител на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец”- град Лом. Л

Лекарите поддържат постоянна връзка с Централна реанимация в София. На този етап, поради наличието на кръвоизлив в мозъка, съветът е да не се предприема транспортиране, за да не се задълбочи състоянието. „Много е рано да даваме каквито и да било прогнози, тъй като не знаем последствията от височинната травма. Те ще се проявят след 1 - 2 дни”, каза още д-р Савков. По думите му, момичето е докарано в болницата почти веднага след инцидента. „Забавяне не е имало. Това е страшна травма и за децата, които са видели падането, и са намерили детето долу”, каза д-р Савков и определи случилото се като нелеп инцидент, за който няма виновен.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ