Хеликоптерна площадка в центъра на София?

Хеликоптерна площадка в центъра на София?

Хеликоптерна площадка в центъра на София?

Проучват се възможностите за изграждане на хеликоптерна площадка върху сграда в центъра на София, на която да бъдат посрещани официални делегации. Това съобщи пред БНТ летателният директор на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Бояджиев.

Ръководството на авиотряда вече е поискало от Министерски съвет средства за поне два хеликоптера за гасене на горски пожари.


"Трябва да се обучат екипажи, да се закупи съответното оборудване, за да имаме поне един или два хеликоптера, които първоначално да гасят малки пожари. Защото стане ли голям пожар - виждате какво е в Русия. Ние преди два дни закарахме пожарникарите, които отидоха да помагат", заяви Бояджиев.

Според него военните също разполагат с хеликоптери, които могат да се използват при спасителни операции.

„Авиоотряд 28 разполага с два хеликоптера. Единият от тях е на 23 години, но все още в е изправност и се използва за транспортиране на държавните ръководители", добави директорът. В момента се работи по въвеждането в експлоатация на другия вертолет „Густа 109", който е по-икономичен и ще се използва за нуждите на полицията и за наблюдение на границите ни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ