Хлябът още поскъпва

Хлябът още поскъпва

Хлябът още поскъпва

Повторно увеличение на цената на хляба се очаква до края на месеца. Най-масовият заводски хляб ще струва с около 20-30 стотинки повече и ще се продава около 1.20-1.40 лв. за кг при сегашна цена от около 1.10 лв.

Това съобщи заместник-председателят на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България Николай Тапаров.

 Според него реалната себестойност дори била около 1.50 лв, заради увеличението на производствената себестойност на брашното за периода юни - юли.

 Хлябът вече поскъпна в началото на новата година, но според хлебопроизводителите продължаваме да ядем най-евтиния хляб в Европа. Те направиха сравнение със съседна Гърция, където килограм хляб е 4 евро, а в Румъния – с около 40 на сто повече.

 Брашновата камара предлага още производителите в сектора също да бъдат свързани онлайн със системата на НАП, за да се контролира дали произведеното количество отговаря на продаваното в търговската мрежа. Според тях, така ще се намали значително делът на сивата икономика в бранша.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ