Червената книга влезе в интернет безплатно

Червената книга влезе в интернет безплатно

Червената книга влезе в интернет безплатно

За първи път Червената книга на България е безплатна и достъпна за всеки в интернет. Най-актуалната информация за растенията, животните и природните местообитания е богато илюстрирана със снимки и видеоклипове.

Червената книга на България е една от първите в света, посветена на застрашените растения и животни. Тиражите й през 1984 и 1985 година бързо бяха изчерпани, а данните за растенията и животните в България трябваше да бъдат актуализирани, коментира bTV. Екип от учени и изследователи работиха почти 30 години по новата Червена книга, която е разделена на три части: растения и гъби, животни и местообитания.

Ако разпечатаме новата Червена книга, ще видим 2000 страници, карти, илюстрации, и над 3000 снимки и рисунки. Интернет изданието е по-голямо като обем от печатното заради мултимедийните приложения и голямата фотогалерия. То ще остане безплатно за всички, а част от печатния тираж ще бъде предоставена на библиотеки, учебни заведения и учреждения в страната и чужбина.

Електронното издание на Червената книга е в тестов период и работещите по него съобщиха, че временно може да липсва достъп до него. Можете да го разгледате тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ