Добричкият кмет се бори за марката „Продължаваме промяната“

Добричкият кмет се бори за марката „Продължаваме промяната“

Добричкият кмет се бори за марката „Продължаваме промяната“

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев и местна коалиция в Добрич спорят за марката „Продължаваме промяната“, става ясно от Портала за електронни услуги на Патентното ведомство на Република България.

На 21 септември миналата година от името на Даниел Лорер, който по това време е член на формацията на Кирил Петков, е подадена заявка за регистрация на марката „Продължаваме промяната“ в Патентното ведомство, но на 15 февруари 2022 г. към нея е подадено възражение от страна на добричкия кмет Йордан Йорданов, който е внесъл искане за регистрация на същата марка ден по-рано – на 14 февруари 2022 г. На свой ред от името на Даниел Лорер е подадено възражение към заявката на Йорданов на 2 юни тази година.

Градоначалникът на Добрич оспорва правото да държи политическата марка, защото използва мотото „Продължаваме промяната в Добрич“ на местните избори през 2019 г., които печели на втори тур с 66,54 %. Той обаче няма нищо общо с формацията на Кирил Петков и Асен Василев, която започна да действа през 2021 г. Йордан Йорданов е издигнат от местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) и е кмет на Добрич от 2015 г. При първия си мандат той е издигнат от Реформаторския блок. Йордан Йорданов е и сред членовете на инициативния комитет на президента Румен Радев за втория му мандат.

Снимка: "Продължаваме промяната на Добрич"

И двете заявления са в режим на подадени в опозиция едно на друго, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов, цитиран от в. „24 часа“. „Опитвали сме се да правим срещи с „Продължаваме промяната”, но не се е получавало.", добавя той. Каза още, че развръзката е в ръцете на Патентното ведомство.

”Доколкото знам, има тримесечен период за постигане на споразумение. Ако не стигнем до такова, защото засега няма никаква индикация за срещи, отиваме по процедурата на патентното ведомство”, обяснява кметът. „Ние сме склонни да седнем на масата за преговори, защото има различни варианти, спекулирам– съвместна регистрация на марката и всеки да си я ползва, може да има и други решения. Но трябва да се стигне до споразумение между двете страни. Към момента те не откликват на такъв тип разговори”, коментира още Йорданов, предава в. „24 часа“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ