Смениха ненадейно шефката на Института по метрология

Смениха ненадейно шефката на Института по метрология

Смениха ненадейно шефката на Института по метрология

Председателят на Българския институт по метрология (БИМ) Снежана Спасова е била освободена от длъжност с решение на кабинета в петък, съобщи Нова телевизия. Проверка в правната информационна система на Министерския съвет потвърждава информацията.

Институтът отговаря за сертифицирането на машините за гласуване и удостоверяването на тяхната изправност, а освобождаването на Спасова става само две седмици преди провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Тя беше назначена на поста като ръководител на БИМ през март, 2021 г. по времето на третото правителство на Бойко Борисов.

Решението за уволнението ѝ е взето ден, след като беше направена демонстрация за сигурността на машините за предстоящия вот.

За временен шеф на нейно място е определен Паун Илчев, който ще изпълнява и длъжността на зам.-председател. Той заемаше този пост в продължение на 6 години по време на последните две правителства на Бойко Борисов, след което стана и един от тримата директори на създадената от последното правителство на ГЕРБ "Държавна петролна компания". Тя беше закрита от правителството на Кирил Петков в последния му работен ден.   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ