Удължението на кея при сараите на Доган при Росенец е обявено за незаконно

Удължението на кея при сараите на Доган при Росенец е обявено за незаконно

Удължението на кея при сараите на Доган при Росенец е обявено за незаконно

Удължението на кея пред т.нар. летни сараи в местността Росенец край Бургас на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е обявено за незаконно, става ясно от констативен акт на РДНСК в Бургас.

Документът беше публикуван от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов във фейсбук с коментар, който гласи:

„Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали.“

Разследванията около строителството на комплекса на Доган започнаха още през 2020 г., когато Христо Иванов и други представители на „Демократична България“ се опитаха да достигнат до публичния плаж, който се намира до сараите на почетния председател на ДПС, и бяха избутани от служители на НСО.

Миналата седмица една от постройките на плажа на Росенец до резиденцията на Доган беше съборена, след като Върховният административен съд я обяви за незаконна.

„Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от “Има такъв народ”, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на “Росенец”. Иначе “ние сме ДПС”, а всички останали са “Промяната”. По делата им ще ги познаете“, побърза да добави и лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във фейсбук страницата си по повод съобщението на Гроздан Кардажов.

По материала работи Петър Желев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ